Baby/tumlinge folder kan hentes her

Praktiske oplysninger

I Hjortespringbadet kan man låne bærestole (autostole) og klapvogne, som kan køres helt ind til terapibassinet. Egen autostol/lift kan også bæres ind til bassinet, mens barnevogne må blive udenfor svømmeområdet.

Medbring et par håndklæder, hvor ét af dem kan tages med til bassinkanten. Det kan føles køligt at komme op af det varme vand, selvom rummet er lunt.

Badebukser med ble kan købes i Hjortespringbadet eller i babyforretninger, og skal anvendes hver gang.

Både før og efter svømningen skal babyen vaskes. Efter svømningen er det vigtigt at skylle grundigt og godt at have en god babylotion eller olie med.

En hue til at have på når svømmehallen forlades er en god idé.

Instruktøren vil gerne vise omklædningsfaciliteterne og besvarer gerne spørgsmål.

Ved sæsonstart vil der blive brugt nogen minutter på rundvisning i hallen.

Babysvømning formiddag

Babysvømning formiddag er for babyer 0-1 år mandag og torsdag. Her er man tilmeldt 8-10 gange. Info og tilmelding HER

Baby/tumlinge svømning

Her er man tilmeldt hele sæsonen og holdene er aldersopdelt fra 0 - 4 år. Info og tilmelding HER

Babysvømning information

Nyd samværet med dit barn i vandet, samtidig med at barnets sanser styrkes.

Babysvømning er en leg mellem baby og forældre i vand.

En leg der styrker den nære kontakt mellem forældre og det nye familiemedlem. Igennem legen prøver babyen de grundlæggende elementer i svømning, samt sikkerhed, afslapning og tryghed såvel under vand som i vandoverfladen.

Vi tilbyder ro og en skøn atmosfære i Hjortespringbadets Terapibassin, som har en temperatur på ca. 35 grader, med højst 9 tilmeldte babysvømmere

Undervisningstiden er 30 min.
 De første gange er barnet i vandet i ca. 15 min, hvorefter tiden i vandet optrappes.

Der er baby-omklædningsfaciliteter både i dame- og herreomklædningen, ligesom der er et bade/omklædningsrum umiddelbart ud til det store bassinområde.

 

Undervisningen

Vores dygtige instruktører indøver forskellige teknikker via leg med henblik på fortrolighed i og under vand, ligesom flyde- og dykkeøvelser er en del af undervisningen.

I Herlev Svømning har vi oprettet hold fra 2-6 måneder, navlen skal være lægt inden babyen kommer i vandet.

Der er fokus på den enkelte baby´s udvikling i vand. Forskellige sange og lege indgår naturligt i undervisningen.

Babysvømning er en dejlig aktivitet mellem voksen og barn, glæden ved at deltage i en fælles sportsaktivitet så tidligt i barnets liv er en stor oplevelse.

Vores grundlæggende holdning er, at babysvømning altid skal foregå på barnets vilkår og tiden i vandet skal være behagelig.

Når barnet i 9 måneder har befundet sig trygt i sin mors mave, er varmt vand et naturligt opholdssted for en lille baby. Lad dit barn opleve denne bevægelsesfrihed igen, ved at gå til babysvømning. Der er næsten ingen grænse for, hvor små babyerne kan være for at nyde det varme vand.

 


 Hvorfor babysvømning?

Babysvømning bidrager til børnenes tidlige motoriske og psykiske udvikling samt stimulering af sanserne.

Mange forældre syntes simpelthen at det er en dejlig måde at være sammen med deres barn på, eller måske ønsker de blot at barnet tidligt skal blive lige så glad for vand som de selv er, eller måske har de selv haft vandskræk, og ønsker at undgå dette for jeres barn.

Det første stykke tid går med tilvænning og tryghed, babyerne er i helt nye omgivelser med en masse nye indtryk, der skal tages hensyn til.

De første øvelser er flydeøvelser, vende fra ryg til mave og omvendt, svømme på mave og begynde benspark samt dykkeøvelser.

Når babyerne bliver ældre videreudvikles øvelserne i et tempo, hvor der tages hensyn til at bevare trygheden, men hvor vi fortsat lader den nysgerrige baby udforske omgivelserne, gerne i leg med de andre babyer.


 Hvorfor dykke?

En af øvelserne ved babysvømning er dykkreøvelser. Vi benytter os af, at babyerne er født med en lukkerefleks, som styres ubevidst i de første måneder. Refleksen udløses ved kulde, stærk blæst og hvis babyen kommer under vand.

Ved dykning bør man bruge samme indledning hver gang, f.eks. ”1-2-3-dyk” inden babyerne dykkes.

Dykkrøvelserne har stor indflydelse på det videre forløb i vand og det er vores erfaring at denne vandtilvænning styrker babyen til at lære andre grundlæggende svømmefærdigheder.

HUSK at det er dig der afgør, hvornår I vil lære at dykke jeres baby, men lad altid en instruktør give anvisning de første gange.

 

 

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram